Op 1 okt. houden we al weer de 5e editie van het Fearless Festival. Twee ‘Female-Fronted’-metalbands en een verrassing uit Griekenland zullen het podium betreden. De zaal gaat 19.30 open, om 20.00 gaat de eerste band los. De voorverkoop loopt via Ticketkantoor.  Kaarten zijn € 10,- in de voorverkoop of € 12,50 aan de deur. Jongeren van 18 jaar en jongeren krijgen € 2,50 korting.

Let op! Deze keer is ons Festival niet in de Kei maar maken we gebruik van Muziekpodium Stedsj in Barneveld.

LA VENTURA

La-Ventura bandphoto 2014

La-Ventura is een Nederlandse rock- en melodieuzemetal-band, die in 2005 werd opgericht door zangeres Carla van Huizen en oud-Orphanage-drummer Erwin Polderman. Hun geluid wordt gekarakteriseerd door groovy drumbeats, ranzige gitaarriffs en melodieuze vrouwenzang.

http://www.la-ventura.com/

 

DIVINER
diviner
De Griekse heavy metal band DIVINER kan met recht een verrassing worden genoemd. Het debuut-album ‘Fallen Empires’ kreeg afgelopen jaar buitengewoon goede recensies en de band dook op in jaarlijstjes van recensenten (o.a. Aardschok). De eerste officiële videoclip ‘Evilizer’ is in drie maanden tijd 25.000 keer bekeken.

Helemaal uit het niets komt DIVINER echter niet. Zowel gitarist Thimios Krikos als drummer Fragiskos Samoilis zijn actief in de succesvolle Griekse power-metal band INNERWISH, waarin voorheen ook zanger Yiannis Papanikolaou actief was.

DIVINER vond meteen onderdak bij het Zweedse kwaliteitslabel Ulterium Records (o.a. THEOCRACY, SINBREED, SLEEPING ROMANCE). Het debuut-album biedt thrashy riffs gecombineerd met melodieuze power-metal, waarbij de band doet denken aan bijvoorbeeld ICED EARTH en MANOWAR. Het album werd gemasterd door Peter In de Betou (ARCH ENEMY, OPETH, AMON AMARTH).

Het toonaangevende metal-webzine Lords Of Metal omschrijft het als volgt:
,,De muziek klinkt vrij stevig en heeft een heerlijk duistere lading, maar er is ook voldoende ruimte voor melodie. Daardoor is de muziek niet alleen afwisselend, maar verliest tegelijkertijd niks aan kracht.’’ (80/100)

http://www.divinerband.com/

 

SLEEPING ROMANCE

sleeping_romance_2015

De band uit de Italiaanse stad Modena heeft een speciale band met Nederland. Kort na de release in 2013 van het debuut-album ‘Enlighten’ via Ulterium Records speelt Sleeping Romance hun eerste serieuze show in Apeldoorn, met o.a. Swallow The Sun en Antimatter. Dit concert wordt direct gevolgd door een Europese tour als support van de Amerikaanse power-metal band Theocracy. Daarmee zet Sleeping Romance zich op de kaart als een spontane, kwalitatief hoogstaande gothic-metal band.

Het album vindt al snel zijn weg naar fans wereldwijd. Met ‘Enlighten’ komt de band dan ook goed voor de dag. De mastering is in handen van Roberto Priori (Los Angeles, Danger Zone, Vision Divine). Het prachtige artwork komt van Felipe Machado Franco (Blind Guardian, Rhapsody Of Fire).

Nog geen jaar later keert Sleeping Romance terug naar Nederland, ditmaal voor een show in De Kelder in Amersfoort. Al snel blijkt de band ook een graag geziene gast op festivals in Italië, Duitsland, Zwitserland en zelfs Noorwegen. Met de release van de digitale single ‘Fire & Ice’ eind 2014 toont Sleeping Romance een meer eigen gezicht. Tot dat moment is vooral Within Temptation een hoorbare inspiratiebron geweest.

In maart 2015 doet Sleeping Romance opnieuw een tour door Europa, waarbij dit keer vier concerten in Nederland worden gegeven. Ondertussen weet de band steeds meer fans aan zich te binden, mede dankzij de glasheldere zang van de prachtige frontvrouw Federica en de spontane interactie van gitarist Federico met het publiek.

Het succes van Sleeping Romance blijft niet onopgemerkt. De eerste single ‘The Promise Inside’ wordt ruim 130.000 keer bekeken op YouTube en ook de videoclip van ‘Fire & Ice’ scoort goed. In september 2016 staat de band op FemME Metal Event in de Effenaar, Eindhoven. Dit alles zorgt dat Napalm Records de band opmerkt en een contract aanbiedt. Samen werken zij hard aan de opvolger van ‘Enlighten’, zodat het sprookje een nieuw hoofdstuk zal beslaan.

http://www.sleeping-romance.com/