Voor het eerst in Astrant Ede. We hebben er zin in!
Kaarten kosten € 7,- en zijn aan de deur verkrijgbaar.

Met trots presenteren we de headliner voor de zevende editie van het Fearless Festival: Fight The Fade uit de Verenigde Staten (Tulsa/ Oklahoma). De viermans formatie staat bekend om hun energieke live shows en tourt al sinds 2010, nu voor het eerste te zien in Nederland. De stijl omschrijven is wat lastig. Ze noemen zichzelf rock & roll maar alternatieve rock, post-grunge/ heavy metal zou je ook zo kunnen zeggen/horen. Gewoon even luisteren naar deze brute band als je ze nog niet kent.

De stijl van Rising Insane omschrijven is wat makkelijker, metalcore. De vijf Duitsers komen vanuit Bremen naar Ede om het feestje nog groter te maken.


Om het feest compleet te maken hebben we nog drie Nederlandse bands voor jullie in petto.

Als eerste J’Accuse

Na het uitbrengen van hun eerste EP en het spelen van shows in binnen- en buitenland is J’accuse terug. En hoe! met de nieuwe schijf “Every Battle Leaves A Scar” is er een dikke plaat afgeleverd. De riffs zijn harder en scherper, en de refreinen grootser en – dare we say it? – dansbaar. De teksten gaan over thema’s als verlies, twijfel, overgave en toch ook hoop, en schuwen de zelfkritiek niet.

Ook live is de groei zichtbaar. Met Timon Kaat als nieuwe gitarist staat het live als een huis. In binnen- en buitenland wordt menig podium afgebroken, met een live show waar ook af en toe een glimp van de toekomst te zien is. Een toekomst waar J’Accuse muzikaal ook niet bang is een andere richting in te slaan. Naast hardcore punk sijpelen er ook stoner en postrock invloeden door in J’Accuses muziek.

Dus: Als bands als Comeback Kid en Have Heart je ding zijn, maar je ook niet vies bent van een lekker refreintje hier en daar, en ook nog de circle pit in wil? J’Accuse. Aangenaam.

Ook Spyker zal tijdens de 7e editie van het Fearless Festival het podium betreden.

Spyker is een melodische metal band uit Nederland. Spyker combineert verschillende stylen metal en maakt hierdoor een krachtige mix van blastbeats, grunts, breakdowns, maar ook melodische gitaarmuziek en hard gescheeuw. In 2010 kwam hun eerste EP ‘Sacred Rage’ uit. De ‘Spyker EP’ volgde in 2013, op dit moment werkt de band aan hun eerste ‘full-length’ album.

En tot slot Seven Spirits Burning.

De band omschrijft zichzelf als Post-Hardcore. Hun laatst uitgebrachte ‘Brain Surgery EP’ staat bol van agressieve screams en riffs afgewisseld met clean vocals. Verwacht tijdens deze set een bak energie met een sterke dynamiek.